Pretražite Yugopapir

Srećna Nova 1976: Novogodišnji pokloni za celu porodicu - i kako da ih što originalnije upakujete...




Ako želite da vaš poklon ima i vaš lični ton, nemojte se ograničiti na to da ga samo uvijete u lepu hartiju, već nađite neko lepše, originalnije rešenje, da bi i sam omot bio još jedan poklončić više - poklon u poklonu


(Klik za uvećanje)


1. Pokloni u platnu



Platno, kanafas, pamučno platno za kuhinjske krpe, obrubljeno trakom u boji (koju možete prišiti rukom ili proštepati na mašini), može postati originalan omot za praktičan poklon. Poklon stavite u tako ukrašenu salvetu (a ako je veći, u mali stolnjak), smotajte kao "bošču" i uvežite ukrasom od staniola.


2. Čipka i šljokice



Ako poklanjate neki kozmetički preparat, parfem ili slično, odlično će odgovarati kitnjasta "ambalaža" koju možete sami napraviti. Potrebno vam je 80 sm tkanine crvene boje, jedno klupče crvenog konca, kukica broj 2 i jedna niska sjajnih šljokica.

Isecite tkaninu i porubite je a zatim kukicom uradite: 1. krug: stubići bez navijutka; 2. krug: stubići sa dva navijutka; 3. krug ćete uraditi iglom i koncem tako što ćete iznad svake petlje iz prethodnog reda napraviti resu dužine 2 sm na čijem se vrhu nalazi šljokica.


3. Od plastične mušeme



Od sjajne plastične mušeme možete napraviti vrećice, uvezati ih mašnama i tako dobiti vrećice za poklone. Praktičnost ove ambalaže je u tome što se ona i kasnije može korisno upotrebiti. Recimo: vrećica kao podmetač za čaše. S jedne strane stavite belu mušemu sa crvenim "tufnama" a s druge čisto crvenu veličine 15x15 cm.

Podmetač za tanjire, koji će postati od vrećice, napravićete od 32 cm crvene mušeme i 160 cm bele lepljive trake, kojom ćete spojiti ivice. Na slikama 4, 5, 6, 7 vidite još nekoliko načina na koje možete ukrasiti vaš poklon.


Pokloni za decu



(Klik za uvećanje)


Pokloni za devojku, suprugu, majku



(Klik za uvećanje)


Pokloni za mladića, supruga, oca



(Klik za uvećanje)

Obrada: Yugopapir (Praktična žena, decembar 1975.)



Podržite Yugopapir: FB TW Donate