Pretražite Yugopapir

Pavle Vujisić u filmu "Lepa parada": Službenik mesne kafilerije i gnevni mladi ljudi (1970)




U vreme kada se malo ili uopšte ne snima, Novosađanin Branko Milošević najavljuje premijeru svoje filmske komedije "Lepa parada"

To je, kako kaže mladi režiser, satirična opereta sa ličnostima koje će nas po mnogo čemu podsetiti na one koje smo svojevremeno gledali u čuvenom francuskom filmu "Klošmerl".

- Ovu priču ne treba vezivati za određene ljude, određeni grad - rekao nam je svojevremeno reditelj Branko Milošević. - Sve to što doživljavaju moji junaci moguće je videti u bilo kojoj drugoj zemlji.

Ličnosti je mnogo.

Pored sedam-osam glavnih uloga (jedan predsednik, jedna Marta, jedna negovateljica, jedan penzionisani borac i grupa gnevnih mladih ljudi), tu su još kelner, obućar i niz drugih likova značajnih za razvoj ove priče, koja treba da bude komedija karaktera, malo crnohumorski nadahnuta.

Uloge uglavnom tumače nepoznati glumci. 

Pored glavne, koju igra Laslo Pataki, tu je i Ibi Romhanji, šarmantna i talentovana glumica subotičkog pozorišta.

Na fotografijama koje smo dobili od reditelja Miloševića vidimo Pavla Vujisića (tumači ulogu službenika mesne kafilerije), ne baš oduševljenog svojom kavaljerskom misijom, zatim Ibi Romhanji i grupu gnevnih mladih ljudi, među kojima prepoznajemo Milana Gutovića, člana Jugoslovenskog dramskog pozorišta koga smo više puta gledali na televiziji i retko na filmu.

"Lepa parada", snimana u kolor-tehnici, sinhronizovana na srpskohrvatski i mađarski jezik, biće prikazana u jednom od sledećih meseci ove godine.


Obrada: Yugopapir (Veseli svet, 1970.)


Podržite Yugopapir: FB TW Donate