Kako su se upoznali košarkašica Snežana Zorić i naš "Meksikanac" Slavko Perović (1968)



Bit ću iskrena: prvi među domaćinima je bez konkurencije Arsen Dedić, iako nije pobijedio na "Pjesmi ljeta". Zatim slijede Lola Novaković, Dragan Stojnić, Gabi Novak, Mišo Kovač, "Sedmorica mladih"... Odmah iza njih ste vi!

Stigla je pokisla do kože. Ali, nije željela prevariti svog ljubimca koji joj je zakazao "sastanak". Kiša je lila kao iz kabla. Kao da se nebo otvorilo. Snežana Zorić je u šali dobacila:

- To nebo plače što se upoznajemo. Čini se da ima nešto protiv.

- Ne, draga reprezentativko, to bogovi vjerojatno žale što smo tek sada prvi put zajedno.

Mlada košarkašica "Crvene zvezde" uvijek je spremna na šalu. 

Slavko Perović, poznat kao vječiti veseljak, obradovao se takvom početku i nije imao razloga da bude drugačiji.


Ne volim vašu muziku... 



Snežana Zorić je bila iskrena:

- Navikla sam da poznati umjetnici na slikama izvanredno izgledaju, a da su u prirodi posve drugačiji. Vi ste čak ljepši nego što izgledate na omotima svojih ploča.

- Vi imate najdivnije plave oči na svijetu. Obećajem vam da ću komponirati pjesmu "Plave oči", posvećenu vama - nastavio je gorljivo Slavko Perović.

- Ah, to nikako! Ne volim vašu muziku, čula sam za vas, mnogo puta sam vas slušala, ali vam nije pošlo za rukom da u meni potisnete džez i "električare".

- Ta to je nemoguće! Znate li koju od mojih pjesama?

- Kako da ne! Čak mi se "Pjesma majci" vrlo sviđa. Nije loša ni "Ja pijem čašu gorkih suza", naravno u određenom ugođaju. Ne jednom je na zabavama često i sa zadovoljstvom pjevana.




- Znači da nisam vaš ljubimac. To mi je zaista žao, jer vi jeste moj. Gledao sam nekoliko utakmica "Crvene zvezde" i zavolio vaše koševe i brze "finte".

- Ne, to ne znači da i vi niste moj ljubimac. I vi imate svoje mjesto na mojoj "top-listi". No, nemojte se žalostiti što niste na samom vrhu.

- Pa onda recite gdje se nalazim!

- Bit ću iskrena: prvi među domaćinima je bez konkurencije Arsen Dedić, iako nije pobijedio na "Pjesmi ljeta".

Zatim slijede Lola Novaković, Dragan Stojnić, Gabi Novak, Mišo Kovač, "Sedmorica mladih". Odmah iza njih ste vi!

- Nisam baš presretan zbog toga, ali nadam se da ću se uskoro popeti koju stepenicu. U svakom slučaju vi, Sneška, ostajete moja ljubimica, jer je košarka jedini sport što ga pratim i gledam, inače sam navijač OFK Beograda. Opet plava boja ...


... ali vam se divim!



Visoka, plavokosa, uvijek nasmijana, vesela kao i njena mladost, Snežana Zorić je osjetila da njen sugovornik nije zadovoljan.

Kao da je željela utješiti Slavka Perovića:

- Niste moj prvi ljubimac, ali vam se divim, jer vi ste pravi rekorder među pjevačima. Imate šest zlatnih ploča i u tome vam nitko nije ravan. Da li, osim slave, imate još kakve koristi od toga?

- Kako da ne! Ta ja sam profesionalac, pjevam iz zadovoljstva, ali i za novac. Svaka moja zlatna ploča vrijedi više od milijun starih dinara, i to "čistih".

- Znači da ste i bogat. Vozite "Peugeot 404", imate mnogo prijatelja, novaca, popularni ste ... Kako uspijevate da sve to "sačuvate" od velike konkurencije?

- Vi Sneška, trenirate tri ili pet puta tjedno, a jednom sedmično igrate utakmice. I ja "treniram" po cio dan: spremam novi repertoar, s tom razlikom što se svaki dan moram "dokazivati", jer pjevači najbrže padaju u zaborav. 

Kao što vidite, nije sve to tako lako i čarobno.

A koliko vi, Sneška, imate novaca?

- Ni dinara! Još i sad živim od očeva džeparca. Ove ću se godine upisati na fakultet. Imam sreću da sam jedinica i priznajem, zbog toga i pomalo maza, pa mi otac udovolji svim željama.

- Koliko potrošite mjesečno?

- Imam klupsku stipendiju od 20.000 starih dinara. Još toliko dobijem od oca. Zar to nije dovoljno? A koliko vi imate?

Slavko Perović se nasmijao, naručio još jedan ruski konjak za sebe a za Snežanu vita sok, i odgovorio:

- Čini se da ja više potrošim nego što iznosi cjelokupan budžet vašeg kluba.

- Ne bih voljela imati toliko novaca. Nadam se da će ta vaša velika ljubav biti krunisana brakom i da ću prisustvovati tom svečanom činu.

- To vam obećavam, ali znajte da ni ono prvo neću iznevjeriti: uskoro ćete dobiti na poklon ploču "Plave oči", koja će biti plod mog susreta i poznanstva s najboljom i najljepšom jugoslavenskom košarkašicom.

Napisao: Miloš Bojović, obrada: Yugopapir (Plavi vjesnik, IX 1968.)



Podržite Yugopapir: FB TW Donate