Stefan Kapičić - 20 kockica iz mozaika popularnog mladog glumca: Mojih 10.000 stripova




Leteli smo za Los Anđeles i nalazili se iznad okeana. Odjednom je počela takva turbulencija da su poispadale maske iznad sedišta! Svi su vrištali a meni je bilo super! Znam da ništa ne mogu da promenim, pa zašto ne bih uživao u tom čudnom osećaju

Novembar 2004: Obožava filmove i stripove, a trostruki strelac obožava i život! Omiljena boja mu je crna. Trn u oku mu je beogradski parking servis. Vozi sivog "mini morisa", a mašta o avionu u svemir! Omiljeni film mu je "Anđeosko srce" sa Mikijem Rurkom i Robertom de Nirom. Žao mu je što se nije bavio muzikom, ali je tu prazninu popunio sportom! Ovo su samo neke skice iz njegovog mozaika, a pred vama je novih 20 kockica...


1) Soba za stripove 



Ima kolekciju od deset hiljada stripova i više od četiri hiljade filmova! Fetiš junaci su mu Betmen, Panišer, Hell Boy... Sigurno mislite da je Stefanov životni prostor ozbiljno ugrožen ali on se dosetio i celu sobu u svom stanu ostavio za stripove i filmove! Ovu kolekciju je počeo da sakuplja od dvanaeste godine.


2) Viljuška kao narukvica



Nije opterećen nakitom i ne smatra kako mora da ga nosi po svaku cenu ali ga razni metalni detalji po telu razlikuju od ostalih glumaca! To su sve pokloni osim narukvice-viljuške koju je sam napravio! Iz dosade je iskrivio viljušku, stavio je oko ruke, nosio nekoliko dana i primetio da se ljudima dopala! Obično mu ne veruju da je to prava kuhinjska viljuška, sve dok se ne nabodu prilikom rukovanja!


3) Basket bez milosti



To se ne opisuje, to treba videti! Gordan Kičić i Stefan Kapičić su u prvom planu, a basket ekipu čine i Gorčin Stojanović, Aleksandar Kubura, Marinko Madžgalj, Vojin Ćetković, Bane Trifunović... To su igre bez milosti, a Kičić i Stefan uvek su u protivničkim taborima:

- Kičić je dosta niži od mene, ali ako ga ostavite samog na liniji za trojku - ne promašuje! Zato ga obično ja čuvam, objašnjava Stefan.


4) Nekada je slušao "onu" muziku



Za glavu se hvata kada se seti kako je početkom devedesetih nosio metalni kaiš i slušao onu čuvenu mejnstrim muziku!


- Bile su to krizne godine u kojima se sve oprašta. Ta brza i smešna muzika kojom su svi bili zaraženi pomogla mi je da shvatim šta treba slušati. 

Danas sam veran grupama koje sam slušao pre tog kriznog perioda: Faith No More, Red Hot Chili Peppers, Rammstein...

A metalni kaiš je prerađen u gomilu narukvica!


5) Ja vragolan i moj deda...



Jedan od omiljenih likova iz Stefanovog detinjstva je njegov deda. Pamti čuvene šetnje od Konaka kneginje Ljubice do Kališa. Bio je toliko ljubomoran da nije dozvoljavao dedi da se igra s ostalom decom. Jednom je u trenutku ljubomore uzeo zarđali pikado i zabo ga dedi u nogu!


6) Rezervisano za Šarliz



Priznaje da se istopio od sreće kada je upoznao Šarliz Teron i Vinonu Rajder, prošle godine u Holivudu! Šarliz je za njega nestvarno lepa! Posle premijere filma "Monster" upoznao je oskarovku i imao priliku da s njenog stola ukrade ceduljicu na kojoj je pisalo: Rezervisano za Šarliz Teron. Sada ta cedulja stoji nasred Stefanove dnevne sobe!




7) Bla, bla, pa šta?



Svojom vrlinom smatra to što voli mnogo da priča. Ne bi voleo da je namćorast lik koji svojim ćutanjem više gubi nego što dobija. Ne gotivi žutu štampu i tabloidne časopise pa njih navodi u negativnom kontekstu. Voli da odgovara na zanimljiva pitanja jer ima mnogo toga interesantnog da kaže. Po njemu, mladi bi trebalo mnogo više da pričaju! 

Nikada ne demantuje ono što pročita o sebi. Nekoliko puta su ga povezivali s osobama s kojima nije bio u vezi što je remetilo njegov privatni život. On ipak zna na šta troši reči...

8) Estrada - bljak, bljak!



Gnuša se estrade! Ona je degradirala našu zemlju. Tragično je što je zarazila mlađe generacije i najtužnije što na maturskim večerima sve gruva od nekih Seka i Caka... Sve je to njemu užasno i apeluje na mlade da, ako treba, lepe i postere Backstreet Boysa, a ne Ere ili Kebe!


9) Leptirić iz filmske priče



O svojoj lepoj i relativno novoj ljubavnoj vezi rado priča. Njegova devojka nije iz sveta glume, što je po njemu super. Taman kad je pomislio da mu se leptirići u stomaku neće skoro pojaviti - desilo se čudo! Prvi put mu se dogodilo da mu se neko dopadne na prvi pogled i to u kafiću!

Sve je krenulo od pogleda. Voleo bi da veza dugo traje. Filmska priča se ipak dešava i u realnom životu.


10) Život nije fudbal



Jednu od životnih filozofija naučio je od svog kuma Moke Slavnića. To je čuveni princip žutih i crvenih kartona za prijatelje. Svakom ko vam je blizak možete dozvoliti dve greške. Kada vas osoba koja vam znači povredi - upozorite ga, to je žuti karton. 

Sledeća greška je crveni karton! Posle toga nema više šansi. Tako je mnogo prijatelja izbacio iz svog života! Jer, ipak život nije kao fudbal da se posle dve utakmice igrač vrati na teren.


11) Igrica s pištoljima



Često dolazi u igraonicu na Trgu Republike. Kod kuće nema vremena, ali u igraonici nakupuje gomilu žetona i "rastura" igricu s pištoljima! S bivšom devojkom desilo mu se da četiri dana nije izašao iz stana dok nisu završili jednu igricu! Samo su jednom izašli da kupe hranu!


12) Nezgodna strana popularnosti



Oblačenjem je i pre nego što je postao popularan privlačio pažnju na ulici. Koliko je lepo što ga prepoznaju devojke toliko je grozno, kaže, što ga prepoznaju i neki dečaci tih devojaka!



13) Kad se najmanje nadaš



Doživeo je umetnički preporod radeći s Tomažom Pandurom, jednim od najboljih pozorišnih reditelja u Evropi. U predstavi "Hazarski rečnik" bio je jedini sa klase koji nije otišao na kasting i propustio je priliku da radi s njim. To je doživeo kao traumu.

Kad je izgubio nadu da će ikada doći do saradnje, Tomaž ga je pozvao da igra u dve predstave "Karamazovi" i "Kaligula". Slično se desilo i sa filmom "Skoro sasvim obična priča". Imao je najmanju ulogu, a svi su ga upamtili.


14) Zašto je odbio Savu Lađarskog



Umesto Baneta Trifunovića u filmu "Jesen stiže, dunjo moja" trebalo je da igra Stefan. Međutim, naš mladi glumac je odbio tu ulogu. U tom trenutku je radio predstavu "Paraziti" s Anjom Sušom.

- Shvatio sam da taj film nije moja šolja čaja, niti prava prilika za mene. Znam da kao glumac treba da igram sve, ali u tom trenutku osetio sam da ne treba da budem deo te ekipe. Imam privilegiju da radim stvari koje me umetnički lože! Odbio sam i nekoliko serija. Imam mogućnost da ne živim od posla pa mi na prvom mestu nisu finansije već uspeh filma i lično ostvarenje.


15) Priča stara dvadeset godina



Već 20 godina šiša se kod istog frizera! Frizeri iz tog salona poznaju ga toliko dobro da može da izmišlja šta god želi. Ispunjavaju mu svaku želju, pa je odlučio da ih jednog dana povede u Holivud.


16) Provod u 21. veku



Voli lude partije u klubovima Bejsment, Underground, Baltazar... Kući se ne ide ako nisi potpuno razvaljen od provoda... Najlepše je oko četiri, pet ujutru kada su svi opušteni i cool. Trn u oku su mu stereotipna neopuštenost i balkanska zategnutost jer u 21. veku sve je dozvoljeno.


17) Kako upoznati Stefana?



Zavisi u kakvom je stanju i raspoloženju. Uvek ispoštuje nekoga ko ima hrabrosti da mu priđe i započne komunikaciju. Dešavaju mu se nenormalne situacije s devojkama. U deset ujutru zvone mu na vrata!

- Jedva se budim misleći da je poštar, a onda ugledam devojku koja mi saopšti da bi htela da se upoznamo. To ipak remeti moj mir. Dešavalo se da mi dve, tri blesave devojke prepreče put kolima! Kad smo Kičić i ja u tandemu situacije su posebno zanimljive.


18) Ko kaže da tetovaže nisu lepe



Tetovaža može da bude seksi, ali naravno zavisi od mesta na kome se nalazi, smatra Stefan. One su vrsta stimulansa i bezobrazluka koji izbija iz prkosa prema sistemu i društvu. Po njemu, nema lepše stvari nego tetovaža kod devojke na donjem delu leđa ili pirsing na pupku! Ima četiri tetovaže i nekoliko pirsinga i to nije kraj njegovog ludovanja. Zbog posla ne može da se tetovira na vidnim mestima jer bi bilo čudno da igra Hamleta sa zmajem na ramenu.



19 Na red dolazi kaskader



Voleo bi da radi najluđe scene. Divi se glumcima koji ne uzimaju dublere. U svim predstavama ima i opasne scene. Dolazio je kući krvav, ali je to deo profesije. Jednog dana kada bude snimao ozbiljne filmove neće uzimati kaskadere. Ne postoji lepši osećaj nego kad proradi adrenalin.

- Leteli smo za Los Anđeles i nalazili se iznad okeana. Odjednom je počela takva turbulencija da su poispadale maske iznad sedišta! Svi su vrištali a meni je bilo super! Znam da ništa ne mogu da promenim, pa zašto ne bih uživao u tom čudnom osećaju!


20) Beograđanin u Njujorku



Pre četiri meseca izgubio se u Njujorku. Malo je popio, rastao se s prijateljima i krenuo da prošeta oko pola dva noću.

- Stigao sam do čuvene gej ulice Kristofer Strit na Menhetnu. Oko mene su bili likovi koji kao da su se sakupili iz svih mogućih filmova! Jedva sam se nekako izvukao i u jednoj maloj, mračnoj uličici primetio sam da me prati sedokosi dvometraš u mantilu. Delovao je čudno.

Strah koji sam osetio u tom trenutku ne umem da opišem! Hodao sam sve brže i brže, razmišljajući šta da radim. Čovek me je uporno pratio.

Zastao sam i počeo da boksujem u prazan prostor oko sebe, a onda polomio poštansko sanduče pored koga sam prošao. Fora je upalila, čovek se okrenuo i otišao!

Zabeležila: Jasmina Antonijević, obrada: Yugopapir (Huper, novembar 2004.)



Podržite Yugopapir na društvenim mrežama :-)