Pretražite Yugopapir

EP mix 1984: Premije / Žene YU fudbalera / Dragiša Kovačević i Maradona / Navijači su poručili ...Sušić, Savić, Primorac, Halilhodžić, Muslin i Tucak. Samo šest jugoslovenskih igrača sada su fudbalski "Francuzi". Od šestorke samo Sušić igra u "plavoj" jedanaestorici. Ko će ostati u klubovima domaćina PE i posle PE videćemo

PREMIJE: Sećamo se "frke" oko kopački i druge fudbalske opreme uoči "Mundijala" 1980. Oko "plavih" su se "otimali" "Adidas" i "Puma". Nudili su i ekstra-honorare.

Uoči PE u Francuskoj nema propagandnih uzbuđenja.

Još uoči prvog prijateljskog susreta pred Evropsko prvenstvo (sa Mađarskom u Subotici, 31. marta), fudbalerima je uručeno pismeno obaveštenje da će na svim utakmicama u Francuskoj igrati u opremi "Adidasa", odnosno "Slovenija-športa", s kojim je FSJ zaključio ugovor.

Uzbuđenja je, međutim, bilo pri određivanju premija za "galske pobede".

Odlučeno je: ako postanu šampioni Evrope, naši reprezentativci će dobiti po 900.000 (devedeset starih miliona).

Titula vicešampiona donosi po 70 miliona svakom igraču.

Plasman u polufinale donosi 40 miliona.

Svaka pobeda u prvom krugu (ako se "plavi" ne plasiraju dalje) donosi svakom fudbaleru samo po 5 starih miliona.

Savezni kapiten dobija nagradu 100 %, a trojica trenera po 70 %."FRANCUZI": Sušić, Savić, Primorac, Halilhodžić, Muslin i Tucak. Samo šest jugoslovenskih igrača sada su fudbalski "Francuzi". Od šestorke samo Sušić igra u "plavoj" jedanaestorici. Ko će ostati u klubovima domaćina PE i posle PE videćemo.

Izvesno - Sušić i Halilhodžić su u "Pari Sen-Žermenu", odnosno "Nantu" produžili ugovore. Iduće jeseni videćemo ih na evropskoj sceni u Kupu UEFA-e.SUPRUGE: Ko su najveći navijači "plavih" fudbalera? Njihove supruge!

Stojkovićeva je Nenada pratila na pripremama za Prvenstvo sveta.

I ova druga, plavuša, voli fudbal. Zove se Mirza. Pre dve godine bila je još Pašićeva devojka, danas supruga. 

Ne znamo da li će obe ići u Francusku, ali ako "plavi" stignu do Pariza, nema razloga da ne "skoknu" tamo. Ako i "plavi" ne budu prvi, Pariz je i dalje modni prvak Evrope (i sveta).AFRO-FUDBAL: PE je na pragu. Prvenstvo Afrike završeno je pre mesec i po dana.

Afrika ima novog šampiona - Kamerun.

U finalu 14. afričkog Kupa nacija pred 100.000 gledalaca u Abidžanu, glavnom gradu obale Slonovače, kamerunski "lavovi" pobedili su sa 3:1 Nigeriju.

Na golu prvaka stajao je Žozef Antoan Bel, čuveni N’Kono, koji se proslavio na "Mundijalu" 1982.

Baš sa Kamerunom Jugoslavija igra u grupi na Olimpijadi 1984.ASOVI: Pele - nekad najbolji fudbaler sveta. Mnogi kažu najbolji svih vremena.

Maradona najbolji danas. Na svetu. I u Evropi. Argentinac sada i Starim kontinentom vlada. Posle "Barselone" - kuda?

Džajić - najbolji "plavi" reprezentativac nekada. Danas i zauvek - "zvezdaš" i čovek čiji su saveti korisni reprezentativcima.

Pele - biznismen. Maradona - as. Džaja - direktor.

A ovaj nepoznati? Da na ovoj slici može da govori, sigurno biste ga prepoznali. Naročito Beograđani. Dragiša Kovačević, sportski urednik i voditelj "Studija B", javIjaće nam i o VII PE u Francuskoj.

Neka nam saopšti drage vesti.BICIKLOM NA "PARK PRINČEVA": Goran Cvjetković-Garo nije jedini Jugosloven koji je "na svoj" način pokazao privrženost fudbalu i "plavima" na "Mundijalu ’82" u Španiji.

Došao je Goran u Saragosu biciklom, s jednom zastavom i usnom harmonikom.

Iz svog rodnog Milića, kod Zvornika, došao je najpre u Beograd, poklonio se senima druga Tita, a onda, iz Kuće cveća, Muzeja "25 maj" nastavio put za Španiju opet biciklom.

Do Saragose, gde je Jugoslavija igrala prvu utakmicu sa Irskom, Goran je putovao 22 dana, prešao 3000 km, pocepao tri zadnje gume i oslabio 10 kilograma.

Goran Cvjetković-Garo će i u Francusku, na predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu - opet biciklom.

Dvotočkaš je već spreman, na dva točka, preko Jelisejskih polja, do "Parka prinčeva". Do finala Prvenstva Evrope. S "plavima"!PORUKA: Navijači su svoje kazali (vidi tekst na ogradi). Na potezu su "plavi" fudbaleri!Obrada: Yugopapir (Eurekin Evro fudbal, jun 1984.)EP Francuska 1984 na Yugopapiru


Podržite Yugopapir: FB TW Donate