Pretražite Yugopapir

One i oni / Lidija Kodrič, Minja Subota, Daliborka Stojšić i Žarko Dančuo: Upoznajte YU supergrupu






Bez obzira na podjednaka nastojanja svih članova grupe, Lidija Kodrič i Minja Subota dobijaju najvišu ocenu. Nepogrešivi u izboru boja i krojeva, kao i pravog ansambla u datoj prilici, njih dvoje u tome imaju osetnu prednost nad verenicima Daliborkom i Žarkom

Kao ekskluzivni manekeni "Eve i Adama" pojavljuju se ovog puta članovi odlične beogradske šou grupe "One i oni". Šta su za ovu izuzetno ćudljivu modnu sezonu izabrali Daliborka Stojšić, Lidija Kodrič, Minja Subota i Žarko Dančuo?


*****



Festivali zabavne muzike, i šou programi uopšte, postali su mesto na kojem se dobija najbolji uvid u ono što se trenutno u svetu nosi i traži.

Uoči svake zabavno-muzičke smotre, među našim najboljim pevačima dolazi do blage panike: kako se obući, čime iznenaditi i oduševiti publiku, da li se obratiti nekom poznatom domaćem kreatoru (ima ih koji su se specijalizovali za takozvanu festivalsku modu, kao Rikard Gumzej u Zagrebu, na primer), ili sesti u kola ili avion pa "trknuti" do dobro snabdeveinh butika Italije (čitaj: Trsta) ili Londona.

Među onima koji pažljivo prate modne tokove i trude se da uvek budu u "top formi" nalaze se članovi grupe "One i oni". Posle "Beogradskog proleća", a u iščekivanju "Splita 71":


  • Daliborka (koja se u međuvremenu okušala i kao TV voditelj), 



  • Lidija (o kojoj se u poslednje vreme više priča zbog njenog rastanka sa Bobom Stefanovićem, nego zbog izvrsnog pevanja), 



  • Minja Subota (jedan od najuspešnijih stvaralaca dečjih hitova: "Telefonijada", "Povrćijada", "Išli smo u Afriku")



  • i Žarko (Daliborkin verenik, koji je zamenio u grupi Bobu Stefanovića) požurili su da svoju garderobu obnove pop-novitetima.


Daliborka i Žarko su to učinili u Trstu, Lidija u Austriji, a Minja u Švajcarskoj.




Bez obzira na podjednaka nastojanja svih članova grupe, Lidija Kodrič i Minja Subota dobijaju najvišu ocenu. Nepogrešivi u izboru boja i krojeva, kao i pravog ansambla u datoj prilici, njih dvoje u tome imaju osetnu prednost nad verenicima Daliborkom i Žarkom.

Lidija voli smelost i originalnost. Modeli koje je nosila na javnim priredbama uvek su privlačili pažnju: providni materijali, pantalone čudnih krojeva, mikro-dužine sukanja, a od nedavno i - vruće pantalonice. 

Uprkos činjenici da je zvanična lepotica grupe Daliborka, ima nekih poznavalaca ženskih draži koji tvrde da su vruće pantalonice na Kodričevoj znatno vrelije.

Minja Subota već nekoliko godina zauzima sam vrh liste najelegantnijih Beograđana. Visok i vitak, sa figurom manekena, ovaj kantautor lansira modne hitove i van festivalskih vašara: na koncertima, televiziji, u Domu pionira gde gotovo svakodnevno, zajedno sa Draganom Lakovićem, priređuje koncerte za decu.

Minja nam prikazuje dva modela koja u trenutnoj muškoj modi predstavljaju osnovu: tamno smeđi blejzer, u kombinaciji sa pantalonama boje peska i rol-majicom boje cigle; košulja sa dezenom ameba, u smeđe-žutim tonovima.

Za razliku od Lidije i Minje, Daliborka i Žarko još nisu pronašli sopstveni stil odevanja.

Žarko je, doduše, nekada bio zapažen po svojoj eleganciji - ali on se nedavno vratio sa od služenja vojnog roka, pa još nije imao vremena da iz temelja obnovi garderobu.

Dok Lidija i Minja predstavljaju u grupi ekskluzivnost i maštovitost, Daliborka i Žarko opredelili su se za praktičnost i - konfekciju.

Daliborka ističe svoje draži kroz tesno pripijene majice, pantalone (u svečanim prilikama to su večernje pižame) i šortseve. 

Njena je prednost u tome što ume da pozira, pa na njoj i najbeznačajniji model izgleda kao vrhunska kreacija. Za to, međutim, više ima da zahvali darežljivoj majci prirodi nego ličnoj inspiraciji i maštovitosti.

Ipak, njih četvoro zajedno čine dosad najuspešniji koktel lepog izgleda i dobrog pevanja, "izmešan" u našoj zabavnoj muzici - bez leda, naravno.

Tekst: V. M, obrada: Yugopapir (Eva i Adam, 1971.)



Podržite Yugopapir: FB TW Donate