Najveći skup blizanaca u Jugoslaviji '81: Traže se dečaci koji će igrati glavne uloge u seriji "Sijamci"



Bila je to jedinstvena prilika da se na okupu vidi toliko blizanaca. Nekoliko foto-reportera koji su bili prisutni iskoristili su priliku da naprave, verovatno neponovljive snimke ovog skupa blizanaca. Sigurno je da je kod svih bila prisutna želja da glume u televizijskoj seriji, međutim između tolikih bilo je potrebno izabrati samo dvojicu uz sve napred već navedene kvalitete

Za TV-seriju "Sijamci" Beogradskoj televiziji prijavilo se 80 dečaka, koje često ni roditelji ne razlikuju. Ovih dana reditelj TV Beograd, Dejan Ćorković trebalo je da izabere dva brata blizanca za seriju "Sijamci", koja će krajem novembra početi da se prikazuje na televiziji.

Obavljena je audicija na koju se ni manje ni više, pojavilo preko 80 blizanaca. Deca od 10 do 14 godina u pratnji roditelja očekivala su da se reditelj pojavi.

Jedan po jedan par ulazio je stidljivo gledajući oko sebe, verovatno misleći da televizija treba da izgleda drugačije od okoline u kojoj žive. I gle čuda, nikakve bitne razlike!

To im je verovatno dalo više hrabrosti i slobode da se prirodno ponašaju.

Dejan Ćorković je, koliko je to bilo moguće, pokušao da jednostavnim pitanjima...

"Gde ste bili na letovanju? Igrate li fudbal? Da li ste u školi učestvovali u nekoj od sekcija? Imate li drugove?"

... dečake malo više oslobodi i rastera tremu koja je kod mnogih bila prisutna.

Tamo gde je to bilo postignuto sa uspehom odmah su bile primetne mogućnosti i afinitet pojedinih parova za glumu.

Osim što je dar za glumu bio jedan od uslova, bilo je poželjno da dečaci budu plavušani, ne previše visoki i kao najbitnije da su identični likom, jer se u nekoliko epizoda serije izmenjuju na časovima u školi.

Bojan i Dejan, Miloš i Marko, Saša i Srđan, Dorijan i Danijel, nekoliko su od preko četrdeset parova koji su bili na audiciji.

Bila je to jedinstvena prilika da se na okupu vidi toliko blizanaca. Nekoliko foto-reportera koji su bili prisutni iskoristili su priliku da naprave, verovatno neponovljive snimke ovog skupa blizanaca.

Sigurno je da je kod svih bila prisutna želja da glume u televizijskoj seriji, međutim između tolikih bilo je potrebno izabrati samo dvojicu uz sve napred već navedene kvalitete.

Osim blizanaca i devojčice Cece, koju, igra Nikoleta Miljević, uloge odraslih igraju već dobro poznati glumci: Bata Stojković, Milena Dravić, Miodrag Petrović Čkalja, Dragan Nikolić i drugi. 

Snovi mnogih dečaka nisu mogli da se ostvare. 

U uži izbor izabrano je 10 parova koji su se svojim ponašanjem, izgledom i sposobnošću čistog govora izdvajali od ostalih. 


Ovih deset parova reditelj je za nekoliko dana pozvao opet da bi u malo dužem razgovoru i proveri "glumačkih" i govornih sposobnosti odabrao jedan par koji će učestvovati u snimanju serije.

Posle nimalo lakih proba i provera reditelj Dejan Ćorković odlučio se da za blizance Milana i Sašu u seriji "Sijamci" uzme Vladimira Jankovića i Dejana Kovačevića.

Snimanje serije počelo je 19. septembra; pošto se serija realizuje elektronskim kamerama već krajem novembra možete da očekujete na ekranu prvu epizodu pod naslovom "Bekstvo".

Da li su mali glumci dobri, prosudićete i sami.

Tekst: Milan Jovanov, obrada: Yugopapir (Extra reporter, 1981.)



Podržite Yugopapir: FB TW Donate