Koja kola voze '83: Đorđe Balašević, Dragan Mance, Minimaks, Biljana Petrović, Izvorinka Milošević





Đorđe Balašević je bio zaista skroman pa se odlučio za varijantu "golf-dizel and ford-fiesta" u mešovitom paru kako ga povremene nestašice dizela, supera i regulara ne bi dovodile do ivice rezervoara.

Greškom foto-reportera "ford-fiesta" nije uhvaćen na ovoj fotografiji, ali je zato, za utehu, uhvaćen Đoka i to prilikom menjanja svećice (a ne žanra, ako ste to očekivali).


Milovan Ilić Minimaks: Na osnovu talasanja ovog vragolana radio-talasa verovatno ste zaključili da mu kao prevozna sredstva služe mnoga imena sa naše estrade koje jaše na krkače i u vidu one poznate igre "janine"...

Međutim, prevarili ste se! On, i pored toliko izbora, radije vozi "forda"...

Kako šta će mu kišobran? Pa, zar ne vidite da kiša pljušti kao iz kabla!


Biljana Petrović ganja "fiću" 750 ccm, mada povremeno izvoza i Bobu Stefanovića (zakonitog dečka nepoznate kubikaže), a nije joj strana ni vožnja po živcima poklonika muzičkih opredeljenja "Azre", "Čorbe", "Valjka" i ostalih.

Jeste da "fićana" nije nov, ali se bar slaže sa njenim glasom koji je, kao i "fića", pred generalnom opravkom.


Izvorinka Milošević obožava temperamentne štediše pa vas za to ne treba čuditi to što je za svoje prevozno sredstvo uzela "reno 4" i Mišu Blama, poznatog muzičara. 

S obzirom da je Miša bio odsutan, koristimo priliku i prisutnost njegovog veličanstva "renoa" da vam ga predstavimo u svoj veličini njegovog prtljažnika.


Dragan Mance je, to vam moramo reći još na samom startu, izuzetno loš vozač, tako da je na jedvite jade ušao u ovu rubriku.

Međutim, to nas i ne čudi pošto se njegovo najjače oružje - skok i udarac glavom - ne mogu primeniti ni u "golfu GT", a kamoli gradskoj vožnji.

Bilo kako bilo, Mance se u prošloj fudbalskoj sezoni sit navozao centarhalfova i svih ostalih fudbalera koji su, pored ostalog, dobili i zadatak da ga zaustave...

Zabeležio: Zoran Nikolić, snimio: Zoran Arambašić, obrada: Yugopapir (Maksi smeh, novembar 1983.)


Podržite Yugopapir: FB TW Donate