24 časa sa Zanom Nimani: Zove dečko i obećava da će stići na koncert "Zane" u Dadovu


Kao preduslov za uspehe u pevačkom svetu su, između ostalog, neophodni i zdravi zubi - reče nam Zana i pokaza nam svojih 36. Ali, ne toliko za upotrebu u krvoločne svrhe koliko u tome da omoguće lakše varenje nekih teško svarljivih osoba ili pojava

07:45 - Zana je već na nogama što nam je bilo sasvim normalno, pošto nam, dosad, još niko nije otvorio vrata sedeći ili čučeći.


08:50 - Zana pije čaj (zbog grla), a mi kafu (zbog nestašice) i konjak (samo zbog odličnog kvaliteta).


10:00 - Zove dečko iz Velikog Gradišta te, između kula i gradova, obećava i to kako će u kasnim večernjim časovima doći u Beograd i posetiti koncert "Zane" u Dadovu.


10:20 - U stanu Nimani počinju kombinovane pripreme za koncert. Stručni štab u sastavu: Zana i mama Antigona, potpomognut našim stručnim savetima, priprema taktiku "Kako dobrom garderobom učiniti dobar koncert još boljim".


11:35 - Pošto je sama sebi prokrčila put do zvezda, bilo je normalno i to što je, opet sama sebi, spremila ručak (a o tome šta nama sprema ako objavimo šta je sve Zana sredila drugima, nismo spremni ni da guknemo).


12:45 - Kao preduslov za uspehe u pevačkom svetu su, između ostalog, neophodni i zdravi zubi - reče nam Zana i pokaza nam svojih 36. Ali, ne toliko za upotrebu u krvoločne svrhe koliko u tome da omoguće lakše varenje nekih teško svarljivih osoba ili pojava.


13:20 - Da bi nam dokazala da joj ni jedan jedini minut ne protiče "prazno", Zana je hitro tutnula glavu pod slavinu i, treći put za protekla četiri časa, oprala ionako čistu kosu.


13:45 - U ovo vreme Zana nikako nije mogla a da nam ne pokaže koliko je ona u stvari, "namazana" ženska.


16:00 - U neslužbenoj poseti je Rakac, gitarista i kompozitor grupe, a u slobodnom vremenu i nekadašnji Zanin momak.


17:00 - Sad je tu već i neizbežna Marina Tucaković, tekstopisac i neformalni član grupe. Ali, o njoj ćemo nešto više u jednom od narednih brojeva.


19:30 - Koncert. Tu je Zana baš "Zana". Jedino što se ne vidi na slici jesu njene čizmice od 200.000 lira plus sto soma carine.


22:15 - Pala je noć, momak je tu i Zana nam maše u znak pozdrava. Napomena: Na slici se vide i te famozne čizme od 200.000 lira, sto soma carine i - prave kože!

Napisao: Z. Nikolić, slikao: Z. Arambašić, obrada: Yugopapir (ITD, januar 1982.)


Podržite Yugopapir: FB TW Donate