Nataša Jelić, NTV Studio B '91: Ne želim da prođem kroz život kao anonimus koga niko neće zapamtitiOdazvala se jednom pozivu stanice MTV i poslala video-kasetu kojom konkuriše za njihovog video-džokeja. Razmišlja da joj poznavanje nemačkog i engleskog eventualno može pomoći da bude pozvana u London. Uz sve to, sanja da jednoga dana postane "pravi" novinar, koji će voditi autorske emisije

Maj 1991: Mlada Nataša Jelić jedno je od svežih lica domaće televizijske ponude. Poznata prvenstveno Beograđanima, ona je jedan od aduta NTV Studio B. Pripada odlučnoj, modernoj generaciji devojaka koje spremno izjavljuju da sebe istražuju kroz razne stvari, pa i kroz muškarce.


*****Prava je retkost da spikeri u većoj meri privuku pažnju gledalaca.

Vremena kada su voditeljicama Dnevnika posvećivane pesme narodnjaka bespovratno su prošla.

Tada je TV bila najjeftinija, dakle najmasovnija zabava.

U međuvremenu, pretplata je drastično poskupela, pa se narod vratio jednoj starijoj i jeftinijoj varijanti (nije reč o "Noćnom programu").

Od modernih spikera se očekuje tek da pozajme glas kojim će tekst sa teleksa propratiti slike "nemilih događaja". 

No, Nataši Jelić sa NTV Studio B pošlo je za rukom da privuče pažnju i svojih urednika i gledalaca ove, trenutno, najpopularnije srpske TV stanice.

Lepo lice nije, svakako, jedini razlog tome - pored prijatnog izgleda i perfektne dikcije, Nataša ima i zračenje autentične moderne mlade devojke.

- Srećna sam što radim baš na Studiju B. Prvi moj kontakt sa medijima bio je preko ove radio stanice, i nekako mi je zbog toga prirasla srcu. 

Na audiciju za spikere otišla sam gotovo slučajno i primili su me iz prve.

Najzad, dopao mi se odnos kolega prema meni, vrsta međusobnog razumevanja, koja prija, i činjenica da se kod nas ne događaju stvari tipa:

"E, sad ti moraš da se skloniš, jer dolazi neko ko ima veze i preporuke".

Prvo pojavljivanje na TV Nataša Jelić je imala pre pet godina, na Prvom programu TV Beograd.

Kraće vreme bila je jedan od voditelja omladinske emisije.

U međuvremenu je završila novinarski smer i upisala prava. 

A onda je došao NTV STB. 

U početku je, kaže, na TV gledala kao na prolaznu avanturu, ali boravak u studiju, pred kamerama, nešto je što čoveku prija i na šta se toliko navikne da su mu stalno potrebne nove doze. 

Generalno, Nataša je u novinarstvo ulazila postupno: novinarski smer u školi, prvi tekstovi u listu XIII beogradske gimnazije, kratko gostovanje na TV, učenje u kulturnoj rubrici "Politike", NTV STB... 

Nedavno je načinila prvi pokušaj da iz hodanja pređe u trčanje...Staloženija, smirenija...Odazvala se jednom (opštem) pozivu stanice MTV i poslala video-kasetu kojom konkuriše za njihovog video-džokeja. 

Razmišlja da joj poznavanje nemačkog i engleskog eventualno može pomoći da bude pozvana u London. 

Uz sve to, sanja da jednoga dana postane "pravi" novinar, koji će voditi autorske emisije. 

Dotle, čita vesti (u redovnom programu STB i u emisiji "Videodrom"), priprema se za vođenje novog kviza koji uskoro treba da startuje i radi kao inokorespondent u jednoj privatnoj firmi. 

- Uz toliko posla, kakav je intimni svet jedne dvadesetogodišnje devojke?

- Uredno vodim dnevnik i pišem pesme na engleskom. Ne znam kako sam došla do toga, ali počela sam da ih pišem pre neku godinu, zbog intimnog prijateljstva sa čovekom koji živi u Americi. 

Uglavnom su to neka razmišljanja.

I o muškarcima, zašto da ne?

- Kakav je Natašin tip?

- Čovek koji voli brzinu, visinu, koji teži najboljem, ne zadovoljava se sitnišem, mora da bude nežan, da zna da pokaže osećanja, da samo mene voli, da bude iskren ali ne potpuno, da mi intelektualno parira...

Novac nije bitan, kao ni izgled.

Šarm se podrazumeva! ...

Znam da je to mnogo, ali ja sam blizanac sa podznakom škorpije - to su prevrtljive, radoznale devojke, ja stalno nešto moram da otpakujem, da vidim šta je ispod, pa onda zapakujem i idem dalje.

Pravi istraživač!

Doduše, zavisi šta ko istražuje...

Mene najviše zanima da kroz muškarce istražim svoje intelektualne potencijale. 

Zato i vodim dnevnik, da bih povremeno okrenula stare zapise i proverila koliko sam se i kako promenila.

I vidim da sam staloženija, smirenija, nisam više toliko nestrpljiva da nešto imam, vidim, saznam...

Radoznalost se nije smanjila, samo umem da sačekam na ostvarenje snova.

- Vrlo ambiciozna?

- Vrlo! Ne mogu da se pomirim s tim da prođem kroz život kao anonimus koga niko neće zapamtiti.

Pa, uz sve, kako bi geografi rekli, resurse, Nataša Jelić i ne mora da se boji da je niko neće uočiti. Lepa karijera, po svemu sudeći, leži pred njom.

Razgovarao: D. D. Todorović, obrada: Yugopapir (TV3, maj 1991.)Podržite Yugopapir: FB TW Donate