Saša Zalepugin '85: Dnevni red slijedećeg Sastanka bez dnevnog reda već je gotovo poznat...


Saša Zalepugin jedna je od najmarkantnijih ličnosti naše televizije. 

Osobni šarm i ležernost kojom vodi i uređuje emisije pribavili su mu golemu popularnost...

Saša Zalepugin prava je medijska ličnost: novinar, urednik, režiser, voditelj...

Prije dolaska na televiziju, 1966. godine, bavio se filmskom kritikom, glumio je, a kao glazbenik-amater svira i bubnjeve i gitaru.


Stanovito je vrijeme bio i direktor Lada.

Sve čega se prihvaća obavlja s izuzetnim uspjehom.

Godine 1973. pokreće mozaik-emisiju Nedjeljno popodne, koja zbog dotad u nas neviđenog načina prezentiranja i raznolikosti sadržaja, postaje najgledanija emisija na našoj televiziji.

Koliki je uspjeh polučio, najbolje govori podatak da su nakon njegova pionirskog koraka i ostali jugoslavenski TV-studiji počeli raditi emisije istog tipa.

Uspjeh Nedjeljnog popodneva izbacuje Sašu u prvi plan popularnosti. Šarmantan, ležeran i nadasve sugestivan voditelj - razbija dotadašnje stereotipe.

Omiljenost kod gledateljstva potvrđuju trofeji: dobitnik je čak sedam Studijevih zlatnih vijenaca, beogradska RTV Revija dodjeljuje mu dva Oskara popularnosti, a sarajevski VEN bira ga tri puta za lice godine.



Najava emisije "Sastanak bez dnevnog reda" (21. rujan 1985.)




Studio, 1985: Dnevni red slijedećeg Sastanka bez dnevnog reda već je gotovo poznat. O sadržaju emisije razgovarali smo s urednikom i voditeljem Sašom Zalepuginom.

Ove ćemo nedjelje, kako smo saznali, vidjeti prilog Miroslava Lazanskog o otrovnom tovaru potopljenog talijanskog broda Brigitta Montanar i o akciji spasavanja, u kojoj će sudjelovati i brod spasilac naše Ratne mornarice, specijaliziran za spasavanje podmornica.

Milivoj Pašiček pripremio je prilog o protugradnoj zaštiti, a vidjet ćemo i novi prilog Gordana Splivala na temu samozaštite. Tu je i redovita TV-humoreska Joška Marušića, kao i rubrika Vesne Sekalec-Petričanec o domaćim životinjama.

Vrlo zanimljiv prilog pripremit će Nikola Jurić. Njegova je namjera da televizijskom gledalištu predstavi nepoznate prirodne ljepote Jugoslavije, a započet će se prelijepim nacionalnim parkom kod Rakeka u Sloveniji.

Očekuje se i prilog Duška Arežine o izložbi Secesija u Poljskoj, što je otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, a od ove nedjelje emisija će imati i novu rubriku: bit će to prilog pod naslovom O čemu se priča, a priprema ga Braco Vuković. Saznat ćemo o čemu ljudi najviše razgovaraju - na ulazima, u kavanama, u društvu — i što ih najviše zanima.

U glazbenom dijelu emisije nastupit će Rendez-vous, Valentino, Vera Svoboda, klapa Jadrija, Magazin, Ljupka Dimitrovska i Zagrebački plesni ansambl.

Budući da je jesen doba kad se snimaju nove i »preuređuju« stare emisije i Sastanak bez dnevnog reda uskoro će, kako kaže Saša Zalepugin, dobiti neke nove sadržaje. Vijest da su otkupljeni novi spotovi Davea Allena oduševit će, vjerujemo, ne samo gledaoce nedjeljnog Sastanka.

A to nije sve. Podjednako je zanimljiva ideja da ćemo u tim emisijama odnedavno gledati stalne priloge poznatih, provjerenih i uglednih travara, koji će nas posavjetovati kako sami možemo - uz pomoć ljekovitog bilja - izliječiti ili ublažiti neke bolesti. (V. Ć.)

(Studio, 1985.)





Saša Zalepugin: Urednik emisije "Film, teatar, i..." (1971)