Mališa Marinković '78: Novi voditelji "Nedeljnog popodneva" biće Đorđe Balašević i Dragan Nikolić

Septembar 1978: Jedna od najpopularnijih emisija na televiziji, "Nedeljno popodne", startuje ponovo 17. septembra.

Kakva nas iznenađenja očekuju? Znate kako je kad imate ženu pa se godinu, dve, ili tri ništa kod nje ne menja, nastupi neka monotonija. 

Onda se jednog dana iznenadite njenom novom mladalačkom frizurom, zbuni vas novom šminkom, promeni se nešto nabolje i tada ste opet sigurni da će vam biti lepo u braku.

Poređenje možda nije baš najbolje, ali takva promena, bar po rečima odgovornih urednika sa Televizije, treba da nastupi u zabavnoj emisiji "Nedeljno popodne" koja se realizuje u beogradskom studiju.

Nedeljni koktel treba da dobije mladalački šarm, kad treba, više ozbiljnosti i što više direktnog učestvovanja u programu.

Iako je, po svoj prilici, sve postavljeno na druge osnove, opet, čini nam se, najvažniji su voditelji. Dunja Lango ostaje domaćica emisije koja će povezivati sve blokove.

Novi su debitanti u toj ulozi, talentovani kantautor iz Novog Sada Đorđe Balašević, i popularni beogradski glumac Dragan Nikolić koji se kao voditelj već oprobao i dokazao pre više godina u zabavnoj emisiji "Maksimetar".


Verujemo da će ta "nova krv" uneti u emisiju više šarma svojstvenog ovoj dvojici umetnika.

A sada, nešto i o samoj koncepciji emisije.

- Podelili smo je u četiri bloka - rekao je urednik Miodrag - Mališa Marinković. - Prvi je namenjen mladima, pošto su naši saradnici utvrdili da "Nedeljno popodne" gleda veliki broj mladih.

Drugi, tematski deo, nazvan je "Događaj" i u tom satu programa biće reči o trenutno najaktuelnijim događajima i pojavama. Sve će se to komentarisati uz geg, skeč, karikaturu, vic.

Pored toga u svakoj emisiji imaćemo gosta urednika, nekog od istaknutih jugoslovenskih novinara i publicista koji će, zajedno sa redakcijom uređivati taj deo programa po svom ukusu.

Treći programski blok predstavljaće najzanimljivije emisije i delove emisija svetske produkcije i nosiće naslov "Feljton". O tom bloku trenutno se najmanje zna, zbog toga što zavisi od toga šta će se dogoditi u svetu, a da je pri tom interesantno za našeg gledaoca.

- Konačno, za kraj smo odabrali blok sa najviše zabave i mi ga zovemo - muzičko-rekreativni blok - kaže Marinković. - Biće, kao i uvek, dosta sporta, raznih iznenađenja, zatim koncert za "Nedeljno popodne" koji će birati gledaoci, mini-humoristička serija od petnaestak minuta iz pera Aleksandra Popovića, izbor šala i gegova i još mnogo šta.

Kad se sve ovo pogleda i sabere, redakcija emisije "Nedeljno popodne", reklo bi se, nudi raznovrsnost, nešto veći raspon priloga, više direktnih uključivanja i mogućnost izbora jer će sad, stičemo utisak, gledaoci imati tačnu predstavu šta im se nudi tokom cele emisije.

Teorijski ova koncepcija izgleda prihvatljiva, ali kako će to, bar u prvoj emisiji, 17. septembra izgledati u praksi?

- U prvom delu namenjenom mladima učestvovaće novi evropski prvak u troskoku Kragujevčanin Miloš Srejović, predsednik SSOJ Azem Vlasi, a gosti su članovi društvenog doma "Dragi Milovanović".

Omladinski kviz na temu - "Kongresi omladine" trajaće od prve emisije do decembra, kada je Kongres omladine Jugoslavije. Đorđe Balašević će napisati song o upisu na fakultete, a muziku za mlade uređuje Slobodan Konjović.

Šta je sa decom?

- Predviđen je dečji blok u kojem će mališani imati svoju muziku i druge tačke po želji.

Ko je prvi gost - urednik?

- Bora Mirković nas vodi na Sajam francuskih komunista, a za aktuelnu temu izabran je prilog o fenomenu Zdravka Čolića.

"Nedeljom popodne" TV Beograd, 17. septembar 1978: Bora Mirković
u razgovoru sa Zdravkom Čolićem. Ovaj segment emisije i atmosfera
u studiju sačuvani su zahvaljujući filmu "Pjevam danju, pjevam noću"
(53:30 - OVDE) 

Imaćemo i reportažu sa kongresa slavista, zatim jedan sportski specijalitet. Videćemo snimak boks meča Mohamed Ali - Spinks koji će komentarisati Dragan Nikitović.

Dragan Nikitović, urednik Sportske redakcije TV BG: Hvala Dudi, Šćekiću, Kovačeviću...

U bloku zvanom "Feljton" Slobodan Novaković nam predstavlja muziku Bajije. Novaković je, inače, urednik tog bloka.

Slobodan Novaković, stranica mog života: Priča o kraju rata... 

Sporta će opet biti u dovoljnim količinama, s tim što imamo jednu novinu - rubriku "Poznati pucaju golmanima". U prvoj emisiji Bata Živojinović izvodi pet penala, a na golu će se naći Petar Borota.

Minimaks intervjuiše Petra Borotu 

Konačno "Koncert za nedeljno popodne" vodiće urednik "RTV revije" Višnja Marjanović, a ovonedeljni predlozi biće izvedeni u sledećoj emisiji.

Višnja Marjanović o zgodama i nezgodama sa YU estradnih turneja

Ostaje nam još samo da vidimo da li će nedeljna mešana salata dobiti nov ukus.

Napisao: D. Vesović, obrada: Yugopapir (Ilustrovana, septembar 1978.)





Podržite Yugopapir: FB TW Donate