Jugovizija 1991, najzanimljiviji detalji sa sarajevskog takmičenja: Ko se razgolitio, a ko - zamonašio?




Ekskluzivni festivalski klub bila je novootvorena sarajevska diskoteka "SGL". Vlasnik Malkolm Muharem (momak koji je svojevremeno otkrio i lansirao "Plavi orkestar") nam je objasnio da skraćenica znači "Sarajevska građanska liga", što u prevodu treba da predstavlja sarajevsku masonsku ložu


Po perje u Njujork, po đonove kod obućara: Pobednica ovogodišnje "Jugovizije" Bebi Dol je svoju ružičastu garderobu od perja kupila u Njujorku. Na prvoj probi, ona i njena prateća ekipa (grupa "Bombona", Tina i Viki, kćerke Kornelija Kovača i Vajs, šampion Evrope u fanki-densu) imali su male probleme jer je bina bila klizava, pa su morali da odu kod obućara da im sredi đonove!



Molimo, ne obijajte muzičarima kola: Članovi grupe "Ponoćni ekspres" Milan Đuranović i Dejan Perišić doživeli su neprijatno iznenađenje. Pokradene su im stvari iz automobila parkiranih ispred hotela "Bristol" i gitare i to bez vidljivih tragova obijanja kola.

Momci iz "Ponoćnog ekspresa" informisali su o svemu recepciju hotela "Bristol" i organizatora "Jugovizije". Odgovoreno im je da su ovdašnji lopovi pravi specijalisti za obijanje "golfova".

Naknadu zbog pretrpljene štete, niko nije pomenuo.



Ušemili se voditelji: Za voditeljski par Draganu Balać i Senada Hadžifejzovića priča se da se druže i van pozornice.



Crna Milice: Predstavnica TV Prištine Milica Milosavljević-Dugalić nastupala je bolesna. Iako su joj lekari savetovali da pod hitno ode u bolnicu, ona je to odbila i stoički izdržala sve napore.

Svaka čast.



Goli muškarci? Ni slučajno: Reditelj prenosa Slaviša Mišić insistirao je da se dva razgolićena baletana koja su nastupila sa Zoranom Pavić - obuku.

Posle dužeg ubeđivanja, pobedila je Zorana i zamišljena koreografija ostala je netaknuta.



Disko masoni: Ekskluzivni festivalski klub bila je novootvorena sarajevska diskoteka "SGL". Vlasnik Malkolm Muharem (momak koji je svojevremeno otkrio i lansirao "Plavi orkestar") nam je objasnio da skraćenica znači "Sarajevska građanska liga", što u prevodu treba da predstavlja sarajevsku masonsku ložu.

Među brojnim festivalskim gostima viđen je i reditelj Ademir Kenović. Da li je i on član "sarajevskih masona"?



Tedijeva hit odežda: Iza imena Tedi Spalato krije se splitski pevač Tedi Bajić. Pojavivši se na pozornici u monaškoj odeći, umesto iznenađenja, kod mnogih novinara je izazvao smeh jer mu je ideja da bude originalan propala.

Isti štos, već dva puta je viđen na Mesamu.

Prvi put se tako odenuo Radoslav Rodić Roki, a drugi put - Zorica Brunclik.

Zoričina i Tedijeva odežda sa kapuljačama gotovo da su identične - razlika je samo u boji?



Kako jure oni sa televizije: Menadžer Borisa Novkovića Duško Sremac je doživeo saobraćajku. Na njegov tek kupljeni "pežo" je pred zgradom TV Sarajevo naleteo televizijski kombi.

Povređenih nije bilo.



A na meniju: Učesnici Jugovizije najviše su pili viski i toplu čokoladu, a jeli ćevapćiće.

Napisao: R. Dvizac, obrada: Yugopapir (TV novosti, mart 1991.)


Pred Jugoviziju 1991...





Podržite Yugopapir: FB TW Donate