Pages

U surovom svetu rokera: Kako izgleda svakodnevni život savremenih društvenih otpadnika (1972)

Septembar 1972: Rokeri nisu "privilegija" SAD-a; ima ih i u ostalim delovima sveta, naročito u Zapadnoj Evropi, a najviše u Saveznoj Republici Nemačkoj. Reporteru K. Majeru uspelo je da izbliza upozna jednu rokersku bandu, da vidi kako rokeri žive i orgijaju, kako tutnje na svojim teškim motociklima i kako spavaju sa svojim "mamicama" i "verenicama".

Banda koju je Majer upoznao u Hamburgu zove se "Bloody Devils" ("Krvavi đavoli"). Grupa ima tridesetak članova, a njen vođa je Peter Grabe (22), nazvan "Toranj" zbog svog džinovskog rasta.

I većina ostalih članova bande su "snagatori", čiju sirovost naglašavaju kožne uniforme, duge kose i brade i ne baš besprekorna čistoća. 

A tu su, naravno, i njihove "verenice", većinom lepe devojke koje su jednom zauvek rekle zbogom roditeljskom domu, čednosti i građanskom moralu...

Dok tutnje drumovima na svojim superbrzim "Hondama" i "Beemvejcima", rokeri podsećaju na divlje horde iz Džingis Kanovih vremena, šireći strepnju i paniku oko sebe. 

Nije preporučljivo dolaziti s njima u sukob; jer rokeri su brzi ne samo u vožnji nego i na udarcu, i statistike zapadnonemačke policije zabeležile su mnoge incidente sa teškim pa i smrtonosnim izhodom.

Kad se posle mahnite vožnje negde ulogore (obično na nekoj prigradskoj poljani) rokeri daju maha svojim pustahijskim, animalnim nagonima: opijaju se do besvesti, izvode "ratničke igre", orgijaju sa svojim devojkama. 

Seksualni tabui za njih ne postoje; mada su "verenice" neka vrsta privatne svojine, neretko dolazi do grupnih bahanalija, u kojima važi staro pravilo: "Ko prvi devojci, onome i..."

Objavljujemo nekoliko autentičnih fotografija koje najbolje pokazuju kako izgleda svakodnevni život savremenih društvenih otpadnika. 

(Eva i Adam, 1972.)



Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate