JRT doček '88 / 00:45 – "Novogodišnji Program plus": "Mućke", "Alo, alo!", Vejn i Šuster, Garfild...

(7/8): "Novogodišnji plus" posebno je izdanje Programa plus u poznatoj mozaičnoj maniri, ovaj put s naglaskom na komediju i ples.

Njegova urednica Mignon Mihaljević tvrdi da je cjelokupan višesatni program premijeran, da su mnoge od pristiglih emisija još "vruće", tek snimljene.

Krenimo redom!

Program počinje posebnom epizodom "Mućki": Rodneyeva i Delova obitelj slavi novu godinu...

... Gledaoci boljeg pamćenja sjelit će se da je njihov djed "umro" u jednoj od epizoda; oživjet će samo u ovom, svečanom nastavku - posebnom, izvanserijskom. Autori, čujemo, poručuju: Nova je godina, sve je dopušteno, pa i djedovo uskrsnuće!


Slijedi prvi od šest novih nastavaka serije "Allo, Allo!", čije ćemo junake zateći tamo gdje smo ih ljetos ostavili. Preostale epizode gledat ćemo u Programu plus 1988.

Veseli Kanađani Wayne i Shuster ponudit će nam svoju verziju čuvenog filma "Pobuna na brodu Bounty", pod njihovim naslovom "Pobuna na brodu Inćunu".

Svestrani britanski imitator Stanley Baxter šalit će se na račun filmova katastrofe, kao što je npr. "Pakleni toranj": naslov je njegove verzije "Potres u paklenom tornju"!

Neće poštedjeti ni Cousteauove ekspedicije ili Liberaceove koncerte...

Atlantik je uspješno preplovio, mada u posljednji trenutak, i popularni Mačak Garfield, pa ćemo zahvaljujući toj ekspresnoj (zapravo, telefaks-vezi) vidjeti i najnoviju - božićnu epizodu. Treba reći - kad je riječ o mačku Garfieldu (odnosi se to i na još neke serije iz Programa plus) - da naši gledaoci prate uistinu tek snimljene emisije.

Dosad je snimljeno pet filmova o Garfieldu, koji se prvo proslavio u stripu, a ovaj novogodišnji šesti je po redu.

Vrući plesovi s Kube, iz Senegala i Španjolske, plesači iz Hot Shoe Showa, La cage aux follies i Fantastica smjenjivat će se u toku cijelog jutra. Tu su i brojevi na ledu iz "Trnoružice"; u ekipi su i evropski i svjetski prvaci u klizanju, te gosti šoua Dolly Parton, koje ćemo vidjeti u Programu plus 88!

Uživat ćemo u skeču popularnih poljskih zabavljača Mareka i Waceka, čija su specijalnost klaviri i - sviranje četvororučno!




Placido Domingo, Richard Clyderman i Lucio Dalla pojavljuju se na kraju programa, a u rubrici Kako su slavili drugi - vidjet ćemo što su za novogodišnje praznike pripremile evropske televizijske stanice. Posebna poslastica!

Na kraju, urednica "Novogodišnjeg plusa", Mignon Mihaljević, kaže:

- Trudili smo se da osiguramo premijerni program. Bili smo stalno u vezi s producentima spomenutih emisija. Mnoge smo od njih primili tek što su snimljene, pa se našoj publici već poznati junaci pojavljuju u novim događajima. Mogu reći samo ovo: tko je volio gledati Program plus, taj će i sada uživati!

Pripremili: Azra Kaurin, Zvonko Kovačić, Miša Stojanović, Dubravko Stojsavljević, Aco Veljić, snimili: Marko Čolić, Željko Čupić, Milan Stefanović (Studio, 1987.)





Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate