Pretražite Yugopapir

FK Partizan protiv Reala, najjače ekipe u istoriji svetskog fudbala: Šta predviđaju Ilić, Nađ, Iliev...




Biće pogubno ako počnemo odmah da se branimo. To je rekao i Savo Milošević. Ne možeš da se braniš od Reala 90 minuta. Ako se opredeliš za tu opciju, zatrpaće ti mrežu gotovima. Naši igrači iz Španije govore kako se Španci svaki put boje kad dolaze u Beograd, tako da svoju šansu treba da tražimo kod kuće

Raul, Bekam, Ronaldo, Zidan, Figo, Karlos, Kasiljas, Salgado, Elgera, Guti... Od koga se pre čuvati i sačuvati? Saša Ilić protiv Zidana, Nađ smatra da je Raul bez premca, Radaković se uzda u odbranu, Duljaj kaže da je naše pitanje trebalo da glasi: "Od koga ne strepite?"


*****



Gotovo sve najveće zvezde današnjeg fudbala stanuju na istoj adresi! Reč je o čuvenom stadionu Santjago Bernabeu i kraljevskom klubu Real iz Madrida. Posle 12 godina jedan naš klub uspeo je da uđe među 32 najbolja evropska kluba. Uz debi u Ligi šampiona, Partizan je imao sreću ili nesreću da naiđe na najvećeg favorita za osvajanje Lige šampiona.

Žreb je hteo da Partizan igra dve vezane utakmice protiv Madriđana. Zato smo pitali fudbalere Partizana koga se najviše pribojavaju iz redova fudbalskog drim tima i ima li Partizan bar neku šansu protiv milionera sa Iberijskog poluostrva?


Saša Ilić (26)



- Oni su stvarno istinski skup zvezda. Pribojavam se posebno dvojice. To su Zidan, koji je po mom mišljenju najbolji igrač na svetu, i Ronaldo, koji ima kvalitete koje ne poseduje nijedan igrač. Oni su sigurno među najboljim, ako ne i najbolji igrači na planeti. Sigurno je da opasnost vreba sa svih pozicija...

Oni nemaju slabo mesto u ekipi. Nama će biti izuzetna čast i zadovoljstvo da igramo protiv njih, a kakav ćemo rezultat napraviti teško je prognozirati.

Molićemo Boga da damo više od svojih mogućnosti, a da oni imaju slab dan. Tada bismo možda napravili iole povoljan rezultat. Ukoliko se poklope svi uslovi, onda imamo neke šanse. U suprotnom, zaista su minimalni izgledi protiv tima snova.

Ja ću sigurno imati na sredini terena dosta duela sa Zidanom, što me posebno inspiriše.

Smešno je što je problem Reala mali fond igrača. Ova izjava zvuči suludo, ali oni igraju samo sa tih 11, 12 fudbalera koji su megazvezde.

Tako, kada se jedan Raul povredi, oni su već u problemu i iako izgube od Valensije.


Albert Nađ (29)



- Raula se najviše plašim. Zna se da Real nema samo Raula i Zidana, već je svako od njih vanserijski fudbaler. Bez obzira što u kraljevski klub dolaze najveće zvezde, mislim da je Raul bez premca, i u timu i za publiku.

Ja nisam iznenađen što je Real izgubio od Valensije, jer na Mestalji Real retko kad osvoji bod. Čak sam igrao na Valensiju fiks u kladionici.

Partizan će svoju šansu tražiti u oba meča protiv Reala. Znamo da su oni na papiru veliki favoriti, ali neretko se dešava da favoriti izgube. To će za nas biti veliko iskustvo, posebno za igrače koji nisu okusili čari jedne velike utakmice u Ligi šampiona.


Milivoje Ćirković (26)



- Nema potrebe da se nekog posebno pribojavamo, jer svi znamo kakvi su oni igrači. Od golmana Kasiljasa, pa do Raula svi su velike zvezde. Utakmica s Valensijom je pokazala da i oni imaju mane, pored vrlina koje svakako preovlađuju. Glupo je najaviti da ćemo iskoristiti njihove mane, ali ćemo sve probati jer mi nemamo šta da izgubimo.

Zaista je nerealno očekivati neki uspeh protiv njih, ali svaki tim ima i loš dan. Pošto igram po desnoj strani, a levog beka igra Roberto Karlos, očekujem duele s njim tokom obe utakmice.

Nadam se da nam noge neće drhtati kada odemo na stadion Santjago Bernabeu. Imamo igrače koji su igrali u tim uslovima i znače da nas posavetuju.


Ljubinko Drulović (35)



- Svi su oni opasni igrači i jako ubojiti. Imaju slabosti kao tim u nekim segmentima, međutim, oni su individualno najjači, posebno u ofanzivi. Svaki igrač može sa dva poteza da reši utakmicu. Nikada ne znaš ko će baš protiv tebe da proradi.

Real je apsolutni favorit, ali neće njima biti lako u Beogradu.

Igrao sam protiv gotovo svih igrača koji su sada u postavi. Više puta sam igrao protiv Reala, a jednom smo, sećam se, uspeli da ih dobijemo u Portu.

Ja znam da nijedan španski klub nije baš srećan kada gostuje u Beogradu, jer naši navijači znaju da naprave ambijent koji svakog protivnika bar malo zabrine. Mislim da ću borbu voditi sa Salgadom i Karlosom. Oni su standardni i ne verujem da će menjati bilo šta.

To je ekipa koja uvek daje gol više i zato je odbrana presudan faktor na utakmicama s kraljevskim klubom.


Radovan Radaković (32)



- Ne razmišljam mnogo o njima. Tu nema šta mnogo da se gleda, jer to nije Real već prava reprezentacija sveta! Nadam se da će moji igrači dobro igrati u odbrani i da će me poštedeti nekog većeg posla na golu.

Ako odbrana bude radila kao protiv Njukasla, onda golman može da bude miran. Tačno je da svi golmani sveta strepe kad naiđe kaznena ekspedicija iz Madrida, ali ja sam optimista i mislim da mi možemo nešto da uradimo.


Igor Duljaj (24)



- Mnogo je tu dobrih igrača. Bolje je pitanje od koga se ne treba plašiti, ako takav igrač postoji u njihovim timu. Sakupili su sve najbolje igrače sveta, sa svih kontinenata, najbolje fudbalere u svojim zemljama i neće nam biti lako.

Ako budem igrao imaću duel sa Zidanom.

Do juče sam te igrače gledao na televiziji, a sada ću imati prilike da s njima budem oči u oči.

Ovo je sigurno najjača ekipa u istoriji svetskog fudbala. Svi su napadači. Mislim da je samo Salgado klasičan odbrambeni igrač.

Biće pogubno ako počnemo odmah da se branimo. To je rekao i Savo Milošević. Ne možeš da se braniš od Reala 90 minuta. Ako se opredeliš za tu opciju, zatrpaće ti mrežu golovima.

Naši igrači iz Španije govore kako se Španci svaki put boje kad dolaze u Beograd, tako da svoju šansu treba da tražimo kod kuće.


Ivica Iliev (24)



- Svi su vrlo opasni i od svakog se treba plašiti. Najviše se bojim ovih glavnih igrača, poput Ronalda, Raula, Zidana, Bekama...

Oni te melju čitavu utakmicu i ne daju ti da predahneš.

Sve zavisi od njih, koliko će pustiti protivnika da igra. Mene bi trebalo da čuva Salgado ili Elgera, glavni čovek odbrane, mada se oni često menjaju u defanzivi.

Nadam se da se nećemo obrukati, a kod kuće imamo bar neku šansu da ostanemo neporaženi.

Kao što se Partizan pita u domaćoj ligi, tako se Real pita u Evropi. Mislim da je bolje da ih ne ljutiš, kao Martin iz Olimpika koji je dao gol, a onda su oni Francuzima spakovali četiri komada.


Nikola Malbaša (26)



- Svi su nezgodni, pogotovu ovi što napadaju. Figo i Zidan, pa Bekam, Raul, Ronaldo... Ako jednom ne ide, ide drugom, tako da tu nema spasa.

Mi možda treba da tražimo šansu iz neke kontre, jer su oni slabiji u defanzivi, nego u ofanzivi.

Najviše se pribojavam Bekama i Figa. Ako budem igrao, s njima bih imao duele na terenu. Nadam se da u utakmicu nećemo ući sa prevelikim respektom, jer ako takav stav budemo imali, onda nemamo šta da tražimo.


Andrija Delibašić (22)



- Previše je dobrih igrača na malom prostoru! Treba najviše strepeti od Raula i Ronalda, jer oni su, po mom mišljenju, najbolji špic tandem na svetu. Lično najviše respektujem Zidana, koji je po meni najbolji igrač Lige šampiona.

Kažu da je odbrana slabiji deo tima, ali ja u to ne verujem, jer ti igrači ne bi bili tu da ne vrede. Ako u Beogradu budemo igrali kako treba, možda možemo nečemu da se nadamo.

Zabeležio: Saša Milovanović, snimio: Branislav Nacić, obrada: Yugopapir (Huper, oktobar 2003.)



Podržite Yugopapir: FB TW Donate