Januar '80: Najprodavanija domaća i strana izdanja u sarajevskim prodavnicama ploča + Pop rock vesti

Januar 1980: Punih deset dana, na poluostrvu Stoja, kraj Pule, u pokretnom studiju "Mobil džan", vlasništvo kompanije MCI, trajalo je snimanje trećeg LP-ja grupe "Atomsko sklonište", pod nazivom "U vremenu horoskopa". Album će se u prodaji pojaviti početkom februara, a autori muzike su Bruno Langer, Serđo Blažić i Dragan Gužvan. Autor tekstova je Boško Obradović.

U okviru Međunarodne godine djeteta, u Domu omladine i pionira Voždovac, u Šumicama, u nedjelju, 30.decembra, održana je fudbalska utakmica između "Rokera s Moravu" i "Srebrnih krila".

Sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je nezbrinutoj djeci.

U zemunskoj haii "Pinki" održano je takmičenje pank grupa. Od velikog broja prijavljenih grupa žiri je odabrao 27! Između ostalih, učestvovale su i "Smrdljive čarape", "Mrtvački sanduci" itd...

U izdanju PGP RTB pojavio se novi LP Zlatka Pejakovića, na kojem se nalaze kompozicije Marija Mihaljevića, Aleksandra Ilića, Kemala Montena, Dejana Petkovića, Đele Jusića, Tea Trumbića i Z. Pejakovića. LP sa deset novih kompozicija zove se "Dileme".

Krajem decembra Vladimir Savčić Čobi održao je promociju svog prvog samostalnog albuma pod nazivom "Ti si moje malo mače", prema istoimenoj pjesmi Arsena Dedića, koju je specijalno komponovao za Čobija.

Beogradska grupa "Butik" sprema se da snimi singl sa kompozicijama "Ljubomorni bluz" i "Jutarnja pjesma". Početkom ove godine krenuće na svoju prvu turneju po Vojvodini.

Omladinski festival u Subotici ove godine slavi jubilej - dvije decenije postojanja. Na sastanku Savjeta "Omladine 80" odlučeno je da se jubilej obilježi učešćem najpoznatijih imena zabavne muzike, koji su svoje prve korake napravili baš na Subotičkom festivalu. Prvog festivalskog dana, 15. maja, održaće se retrospektivno veče i veče slobodnih formi. Drugog dana će nastupiti mladi pjesnici i pisci, a održaće se i drugo veče slobodnih formi. Finale je planirano za 17. maja, u 20 časova.

Raspala se još jedna beogradska rok-grupa. Više nema sastava "Gordi". 15. decembra vođa sastava Zlatko Manojlović snimio je samostalni instrumentalni rok projekat - LP ploču pod nazivom "Zlatko i njegove gitare". U tome mu nisu pomagali članovi njegove bivše grupe, nego Slobodan Marković, Dragan Ilić, Miodrag Okrugić i Miki Petkovski.

Očekuje se i novi singl grupe "Suncokret". Na njemu su kompozicije "Sviće novi dan" i "Tvoja mama gunđa protiv mene". Vokalna solistica Snežana Jandrlić najavljuje zaokret u muzičkoj orijentaciji "Suncokreta"!

Miša Marković je završio snimanje svoje petnaeste singl ploče. Miša se pojavljuje kao kantautor kompozicija "Šta ćemo sad" i "Pa, ti nisi tu". Aranžmane za obje kompozicije napravio je Sanja Ilić.


Najprodavanije domaće singlice







Najprodavanije strane singlice







Najprodavanije domaće longplejke







Najprodavanije strane longplejke







Hit nedelje







Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate