Niški festival 1970: Milena Dravić, Olivera Katarina, Dragan Zarić, Vuk Vučo... u bifeu kod Paše


Organizatori su za sudionike "Filmskih susreta" i goste priredili piknik na Oblačinskom jezeru, udaljenom dvadesetak kilometara od Niša ...

1. ... Mještani su srdačno pozdravili svoje junake s velikog i malog ekrana. Redatelj Vuk Vučo, Edo Peročević, Fabijan Šovagović i Dragan Zarić, "lijepi Cane", okruženi svojim obožavaocima.


2. "Slobodno se poslužite": Organizatori domaćini priređivali su česta primanja za svoje goste da bi im boravak bio što ugodniji. Olivera Katarina, predsjednica festivalskog žirija, u društvu svoje kolegice Milene Dravić.


3. "Dve kod Paše": Veteran našega filma Janez Vrhovec (koji slavi stotu ulogu na filmu) u društvu s Dragutinom Felbom i poznatim niškim ugostiteljom Pašom.


4. "Bitka na Neretvi": Veljko Bulajić i Kole Angelovski s Živojinom Žikom Popovićem iz Prijedora, pravim pratiocem Vladimira Nazora u vrijeme rata.


5. "Dođi da te cmoknem": Glavna atrakcija festivala bio je nesumnjivo "lijepi Cane" - mladoženja iz tv-serije "Ljubav na seoski način".Tekst i foto: Valent Grobenski, obrada: Yugopapir (Arena, IX 1970.)
Podržite Yugopapir: FB TW Donate