SP u košarci 1970, foto galerija: Jovanka i Tito, akcije naših igrača ispod koša, Žeravica na klupi...
1. Pokrovitelj svjetskog prvenstva u košarci, predsjednik Tito u pratnji svoje supruge Jovanke otvorio je šampionat.


2. Jugoslavenska reprezentacija: Ivo Daneu, Petar Skansi, Krešimir Ćosić, Vinko Jelovac, Trajko Rajković, Aljoša Žorga, Damir Šolman, Dragan Kapičić, Ljubodrag Simonović, Dragutin Čermak, Nikola Plećaš i Ratomir Tvrdić.3. Ćosic je pucao i dok lopta pleše po obruču i strijelac i drugi igrači pažljivo prate da li će upasti u koš.


4. "Egzotični ples" igrača Brazila i SSSR-a. Slijeva: Aleksandar Bjelov (14), Ubirafan, Hoze Aparosido, Modest Paulauskas i Hoze Edvar Simoes.


5. Susret između Italije i Jugoslavije bio je uzbudljiv i oštar a Dino Menegin (11) čak je u jednom trenutku pošao "đonom" na Nikolu Plećaša (13) koji se spremao pucati na koš. Uz njih su Ratomir Tvrdić, Marino Zanata, Damir Šolman i Krešimir Ćosić.


6. Publika u "Tivoliju" strastveno voli košarku a uz to je i vrlo bučna pa je u hali južnjačka atmosfera.

7. Ljubljanski mališani najredovitiji su posjetioci košarkaških mečeva za prvenstvo svijeta a u "naoružanje" im spadaju i raznovrsni duvački instrumenti


8. Savezni kapetan naše košarkaške reprezentacije Ranko Žeravica proživljava na klupi svaki detalj igre. Naš foto-reporter Valent Grobenski uhvatio je kamerom četiri karakteristična lica saveznog kapetana.


9. Svečano otvaranje


obrada: Yugopapir, foto: Valent Grobenski (Arena, maj 1970.)